cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
MojSkuter: X-max
Kaciga: nolan
|
 |
« : 09 Ožujak, 2010, 21:04:34 » |
|
Prošlo veæ godinu dana od ovog e-mail-a ali još uvijek nema kvalitetnog odgovora. Želim samo da ljudi shvate da su svi brzi za prodaju skutera a sve ostalo jako loše. Poštovani Yamaha predstavnici (glavni ured YMC): Mnogo sam razoèaran Vašim ponašanjem a u svezi e-mail-a kojeg sam Vam poslao prije nekoliko tjedana. Vi ste moj e-mail proslijedili ponovno Delta –Team-u Krško-Slovenia-Europe. Želio sam Vam izraziti nezadovoljstvo zbog krajnje neprofesionalnosti zastupnika Yamaha skutera Delta-Team Krško-Slovenia-Europe. Buduæi je prièa o mojim problemima preduga ( traje 3,5 godine ) molim Vas da mi dostavite Vaš e-mail kako ne bih morao zatražizi pomoæ medija kako bi ih upoznao sa svojim problemima. Naime skuter X-max 250 proizveden 2005 godine ima odreðene projektne greške koje dovode do problema prilikom korištenje skutera ( èesto se prazni baterija ): CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraæa broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja: Sustav paljenja (poz.30) koji je stalno pod naponom-zašto?   ?? Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga       Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u ovlaštenom servisu u Splitu. Isto tako kada detaljnije pogledate tvornica se mogla potruditi da linijski spoji sve osiguraæe ( akumulatorski ulaz ) a ne kako je na motoru izvedeno bez reda a tu se radi o osiguraæima 7,8,9,10 tj. Ulaz napajanja je trebalo spojiti na jednu stranu svih osiguraæa. Napomena: Svi podaci su izvaðeni iz YP 250 R 2005 WIRING DIAGRAM Mišljenja sam da kod main switch immobilizer-a nije greška u dijelu veæ se on kvari zbog toga što je non-stop u funkciji. Nadam se nakon svega navedenog da æe te se dobro zapitati tko Vas predstavlja u ovom dijelu Europe. A ako se ne zapitate to znaèi da skupa sa zastupnikom varate kupce Yamahinih skutera. Pozdrav
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 21:07:56 cheef »
|
Evidentirano
|
|
|
|
mrcina
MS poèasni èlan
Tržnica :
( 0)
maxi forumaš

Spol: 
Mjesto: Zagreb
MojSkuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
Auspuh: Gianneli
Kit: polini kuplung i plava centrala.
Ostalo na skuteru: Sve
èuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
|
 |
« Odgovor #1 : 09 Ožujak, 2010, 21:39:08 » |
|
cheef sad si i tu došao jer si srušio konkurentni forum motori.hr
tu imaš malo ako ne i nimalo yamaha maxi skuteraša tako da ovo je kuknjava na krivom mjestu.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 21:40:39 mrcina »
|
Evidentirano
|
Piaggio X9 250 Black Box
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #2 : 09 Ožujak, 2010, 21:54:12 » |
|
Želim da što više ljudi upoznam sa ovim problemom.
Ne bih htio da se ovo shvati kao kukanje,
Mislim se da li da idem na facebook ?
Pozdrav
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
Mjesto: Split
MojSkuter: Nista
|
 |
« Odgovor #3 : 09 Ožujak, 2010, 23:12:25 » |
|
i u cemu je sad problem??
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SRAD
moderator
Tržnica :
( +1)
forumski biciklist

Spol: 
Mjesto: Trogir
MojSkuter: SP 180, Supermoto
Auspuh: Malossi
Kit: SabijatoR
|
 |
« Odgovor #4 : 09 Ožujak, 2010, 23:31:46 » |
|
Na motori forumu su objašnjeni svi tehnièki detalji vezani uz taj problem  Tvornica je prilikom konstrukcije instalacije znala da su odreðeni elementi pod naponom, uz to nije X-max jedini skuter koji ima takvo rješenje. Dakle ovdje se radi o lošem tvornièkom proraèunu prilikom konstruiranja instalacije s obzirom na korištene komponente i snagu baterije. Kasnje se pokazalo da je jedan od elemenata koji je pod naponom isto tako nekvalitetan, a to je bio CDI koji u sebi ima kod za paljenje motora. Da su ovakvi primjeri problema neovisno o modelu zabilježeni u americi sigurno bi Yamaha riješila problem.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 23:34:32 SRAD »
|
Evidentirano
|
Servis skutera i motora, kompletni tuning, savjeti i informacije
Mob. 091/761 8939
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
|
 |
« Odgovor #5 : 09 Ožujak, 2010, 23:54:54 » |
|
Na motori forumu su objašnjeni svi tehnièki detalji vezani uz taj problem  Tvornica je prilikom konstrukcije instalacije znala da su odreðeni elementi pod naponom, uz to nije X-max jedini skuter koji ima takvo rješenje. Dakle ovdje se radi o lošem tvornièkom proraèunu prilikom konstruiranja instalacije s obzirom na korištene komponente i snagu baterije. Kasnje se pokazalo da je jedan od elemenata koji je pod naponom isto tako nekvalitetan, a to je bio CDI koji u sebi ima kod za paljenje motora. Da su ovakvi primjeri problema neovisno o modelu zabilježeni u americi sigurno bi Yamaha riješila problem. koliko ja znan rijesen je problem i u nas ovde..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SRAD
moderator
Tržnica :
( +1)
forumski biciklist

Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : 10 Ožujak, 2010, 00:43:35 » |
|
koliko ja znan rijesen je problem i u nas ovde..
Nije riješeno za skutere koji su duže garažirani, jer samom ugradnjom premosnice za napajanje èoka je oèito nedovoljno smanjeno pražnjenje baterije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mob. 091/761 8939
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : 10 Ožujak, 2010, 11:03:09 » |
|
Nije riješeno za skutere koji su duže garažirani, jer samom ugradnjom premosnice za napajanje èoka je oèito nedovoljno smanjeno pražnjenje baterije.
rijesen je problem i za duze garazirane skutere  a posto je napisa da je bia u ovlastenon servisu u splitu,,to se podrazumijeva da je bia u p&b,a dok san radia u njih,niti jedan xmax nije izasa od tamo da mu nije rijesen taj problem praznjena baterije..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eladio
We are the Borg
administrator
Tržnica :
( 0)
maxi forumaš

Spol: 
Mjesto: ZG (Rijeka u srcu)
MojSkuter: testni skuter
Kaciga: Nolan N101
..i od danas za tebe blitva više ne postoji!
|
 |
« Odgovor #8 : 10 Ožujak, 2010, 11:11:23 » |
|
Decki se tamo dosta trude ili ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Freedom is irrelevant; Self-determination is irrelevant; You must comply.
Resistance is futile. Your life, as it has been,is over. From this time forward,you will service us.
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
|
 |
« Odgovor #9 : 10 Ožujak, 2010, 11:13:10 » |
|
Decki se tamo dosta trude ili ?
za svaki problem postoji rijesenje  zato kazen ako nije bia dole u servisu,nema pravo javne blamaže yamahe i ovlastenog zastupnika u splitu..a poznavajuci i sefove dole znan da postoji problem da bi sve ucinili po pitanju da musterija ostane zadovoljna 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SRAD
moderator
Tržnica :
( +1)
forumski biciklist

Spol: 
|
 |
« Odgovor #10 : 10 Ožujak, 2010, 13:51:10 » |
|
rijesen je problem i za duze garazirane skutere  a posto je napisa da je bia u ovlastenon servisu u splitu,,to se podrazumijeva da je bia u p&b,a dok san radia u njih,niti jedan xmax nije izasa od tamo da mu nije rijesen taj problem praznjena baterije.. Ako motor dulje stoji garažiran jedino rješenje je punjaè, u protivnom se isprazni baterija jer osim eliminiranog èoka su još neki elementi pod naponom a baterija nije velikog kapaciteta da umanji efekt potrošnje. Tu se radi o tvornièkom rješenju instalacije koje ipak nije optimalno. Ovlašteni dileri su tu u moguænosti samo prijaviti kvar Yamahi a na njima je kasnije da poduzimaju moguæe mjere ili opozive koji ovise o prijavljenom broju takvih sluèajeva i naravno tržištu. Jedan primjer, Yamaha R6 je imala jedan opoziv koji je dopisom bio prosljeðen vlasnicima motora koji su kupljeni u Italiji dok u hrvatskoj taj dopis nije pokrenut, vjerovatno je bio aktualan i u ostalim(rigoroznijim) europskim državama.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mob. 091/761 8939
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #11 : 10 Ožujak, 2010, 17:17:38 » |
|
Samo za informaciju:
Automatski èok je riješen nakon ~ 20 mjeseci korištenja skutera i beskonaèno puta sam zbog toga skidao akumulator,
mijenjao akumulator 3 puta ........itd a nisam pozvan u servis nego tko je doznao doznao za bajpas kojim se napajanje
automatskog èoka više ne vrši direktno nego preko svjetala tako da kada je kljuè izvaðen više nema napona na
automatskom èoku.
Ovaj drugi problem nije riješen jer su navedene pozicije pod naponom i lagano troše akumulator.
CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraæa broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja:
Sustav paljenja (poz.30) koji je stalno pod naponom-zašto???
Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga
Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u
ovlaštenom servisu u Splitu.
Po pitanju dužeg garažiranja samo jedna informacija svima na znaje:
Yuasa baterija koja se ugraðuje na X-max-a ima dnevni pad napona od 3,33 mV a napon joj je od 12,8-13,00 V
Bateriju je potrebno nadopunjavati kada napon padne ispod 12,5 V tj. da bi baterija pala sa 12,8 na 12,5 V treba izgubiti
300 mV i kada se to podijeli sa dnevnimpadom od 3,33 mV dobije se 90 dana i tada baterija još uvijek ima 75 % svog
kapaciteta.
Gubitak koji mi je izmjerio privatno plaèeni elektronièar bio je 26 mV.
Dakle ovaj problem Yamaha nije riješila niti ima namjeru.
I ovim putem ih pozivam na TV duel iako veæ znaju za poziv.
Pozdrav
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mrcina
MS poèasni èlan
Tržnica :
( 0)
maxi forumaš

Spol: 
Mjesto: Zagreb
MojSkuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
Auspuh: Gianneli
Kit: polini kuplung i plava centrala.
Ostalo na skuteru: Sve
èuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
|
 |
« Odgovor #12 : 10 Ožujak, 2010, 17:44:48 » |
|
da to je istina samo oni su to riješili drukèije, novim modelom skutera
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Piaggio X9 250 Black Box
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #13 : 10 Ožujak, 2010, 17:59:41 » |
|
I to je YAMAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
|
 |
« Odgovor #14 : 10 Ožujak, 2010, 20:29:02 » |
|
Samo za informaciju:
Automatski èok je riješen nakon ~ 20 mjeseci korištenja skutera i beskonaèno puta sam zbog toga skidao akumulator,
mijenjao akumulator 3 puta ........itd a nisam pozvan u servis nego tko je doznao doznao za bajpas kojim se napajanje
automatskog èoka više ne vrši direktno nego preko svjetala tako da kada je kljuè izvaðen više nema napona na
automatskom èoku.
Ovaj drugi problem nije riješen jer su navedene pozicije pod naponom i lagano troše akumulator.
CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraæa broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja:
Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga
Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u
Yuasa baterija koja se ugraðuje na X-max-a ima dnevni pad napona od 3,33 mV a napon joj je od 12,8-13,00 V
Bateriju je potrebno nadopunjavati kada napon padne ispod 12,5 V tj. da bi baterija pala sa 12,8 na 12,5 V treba izgubiti
300 mV i kada se to podijeli sa dnevnimpadom od 3,33 mV dobije se 90 dana i tada baterija još uvijek ima 75 % svog
kapaciteta.
Pozdrav
na koji servis mislis i dalje te pitan.. stipe bilo je rjesenje,ima veze s tin,al necu dalje o tome..vidin da je dotièni ocito dosa samo crnit yamahu ko yamahu i "ovlasteni servis u splitu",a ne po rjesenje problema i nije se skorz izjasnia ni koji je servis ni nista.. i dok san radia dole,bilo je nekoliko napada kako se baterije prazne i ostalo,a kad bi isa pokupit motor sa praznon baterijon,gledajte èuda,sva 4 ostala upaljena(a sva 4 rade i kad je kljuc van brave ako ostanu upaljeni)!! a i u nekoliko navrata san primijetia musterije kako ostave upaljen kontakt na motoru i pricaju..uglavnon,nije ni problem bia samo u tom modelu.. al i dalje mi nije jasno da dotièni ima 3ipo godine problema sa motoron,ako je motor kupljen i serivisran di ja mislim da je!?! nek se izjasni,jer i dalje stojin iza toga da ce ivo, jozo i muva ucinit sve da se problem otkloni i da musterija bude zadovoljna,naravno ako se radi o p i b
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #15 : 10 Ožujak, 2010, 20:58:03 » |
|
Buduæi da su mjerenja provedena u suradnji sa Delta-Team-om u ovlaštenom servisu u Splitu, a Delta team je Yamahina
centrala za ovaj dio Europe možete pitati njih.
S obzirom da su jasno iz nacrta navedene pozicije koje su pod naponom molim tehnièki odgovor.
Moje pitanje je nastalno kao posljedica razlike u mjerenjima izmeðu servisa i privatno plaèenog elektronièara.
Mjerenja su vršena na naèin da se 7 dana mjerio pad napona kada je baterija spojena a 7 dana kada je baterija otpojena
s motora. Nakon iskljuèenje navedenih potrošaæa veæ godinu dana koristim skuter bez ikakvih problema i dopunjavanja
baterije iako znam i više od mjesec dana ne voziti motor.
Ukoliko možete tehnièki odgovoriti bio bih Vam jako zahvalan a ako ne mislim da je sve jasno i malom djetetu.
Samo Vama za informaciju osim mene još mušterija ima problema ali sam oèekivao kvalitetniji pristup od Yamahe.
Mislim da nije kasno da se Yamaha isprièa i povuæe ili uskoro ide objava imena i prezimena stranaka koje imaju isti problem.
O ostalim propustima ne bi govorio jer bi volio da se pridržavamo teme.
Pozdrav
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2010, 21:05:23 cheef »
|
Evidentirano
|
|
|
|
duje87
Tržnica :
( +1)
maxi forumaš

Spol: 
|
 |
« Odgovor #16 : 10 Ožujak, 2010, 21:08:44 » |
|
Buduæi da su mjerenja provedena u suradnji sa Delta-Team-om u ovlaštenom servisu u Splitu, a Delta team je Yamahina
centrala za ovaj dio Europe možete pitati njih.
S obzirom da su jasno iz nacrta navedene pozicije koje su pod naponom molim tehnièki odgovor.
Moje pitanje je nastalno kao posljedica razlike u mjerenjima izmeðu servisa i privatno plaèenog elektronièara.
Mjerenja su vršena na naèin da se 7 dana mjerio pad napona kada je baterija spojena a 7 dana kada je baterija otpojena
s motora. Nakon iskljuèenje navedenih potrošaæa veæ godinu dana koristim skuter bez ikakvih problema i dopunjavanja
baterije iako znam i više od mjesec dana ne voziti motor.
Ukoliko možete tehnièki odgovoriti bio bih Vam jako zahvalan a ako ne mislim da je sve jasno i malom djetetu.
Samo Vama za informaciju osim mene još mušterija ima problema ali sam oèekivao kvalitetniji pristup od Yamahe.
Mislim da nije kasno da se Yamaha isprièa i povuæe ili uskoro ide objava imena i prezimena stranaka koje imaju isti problem.
O ostalim propustima ne bi govorio jer bi volio da se pridržavamo teme.
Pozdrav
a dobro vi u kupe,ja u špade..al nema veze 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #17 : 10 Ožujak, 2010, 21:12:23 » |
|
Duje ne postoji tehnièko objašnjenje !
Pozdrav
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
cheef
Tržnica :
( 0)
forumski pješak
|
 |
« Odgovor #18 : 10 Ožujak, 2010, 21:18:08 » |
|
Samo za informaciju:
automatskom èoku.
Ovaj drugi problem nije riješen jer su navedene pozicije pod naponom i lagano troše akumulator. CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraæa broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja:
kapaciteta.
Pozdrav
Isto tako su me uvjeravali 20 dugih mjeseci da su to kratke relacije, malo se skuter vozi............ a ono automatski èok troši bateriju i isto tako je bila prièa jedino vi imate problema svi ostali motori OK. SRAMOTA.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SRAD
moderator
Tržnica :
( +1)
forumski biciklist

Spol: 
|
 |
« Odgovor #19 : 10 Ožujak, 2010, 22:24:16 » |
|
Po pitanju tehnièkog objašnjenja, kao što je prije napisano, tu se radi o lošem proraèunu elektriène instalacije. Ideja da su odreðeni elementi pod naponon za konstruktora je imala odreðeni smisao i nije sluèajna ali u kombinaciji sa nekvalitetnijim komponentama kod duže eksploatacije su se pojavili nedostaci.
Možda su tada prebrzo izašli na tržište sa novim skuterom ili su njihove provjere pri razvijanju modela po pitanju potrošnje baterije dobro izgledale na papiru i u uvjetima u kojima su oni testirali, ali u praksi kod vlasnika vozila je situacija malo drukèija.
Uz to sve budimo svjesni da smo mi maleno i nebitno tržište tako da za neke modele kod razlièitih brendova motora odreðeni opozivi uopæe nisu objavljeni vlasnicima motora, žalosno ali istinito.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2010, 22:27:11 SRAD »
|
Evidentirano
|
Mob. 091/761 8939
|
|