ovako ovo je skuter ali samo ne tromi skuter kako kaže u citatu ispod.
kimko ko kimko, hrpaa trome plastike

kako znam, imate triput pogađati.
meni je preskup
već sam imao skuter toga tipa
i više mi to nije to
kredenc na kotačima

preskup je to je istina, da je kao kredenac pa i to je istina ali što nisu takvi svi maxi skuteri.
maxi skuteri su predodređeni za dugačka putovanja zato i imaju dosta snage.
sad ovako idemo u detalje.
moj prvi susret je bio u dučanu Kymca u VG i bilo je vauuuuuuuuuuu kako lijepo izgleda, pogled pod sic je bio još jedan vauuuuuuuu koliko mjesta.
oblik mu je lijep doslovno lijep.
toliko o prvom susretu.
drugi susret i krača vožnja od nekih 15km meni čist dovoljno.
kao što se zna usporedit ču ga sa mojim skuterom x9 kojeg zovem back box jer mu zadnji kraj izgleda kao kredenac na kotačima ali to je moj kredenac.
Downtown 300i na testu:
paljenje na pogled, stisneš gumb i pali od prve lijep duboki zvuk koji če se svidjeti svima, dalje imam prigovor čuje se metalno lupkanje, kao što znate jako sam osjetljiv na zvukove koji nisu sastavni dio zvukova koje radi skuter - dali je to ok ili nije neču se mješati.
krača proba na kojih 100metara - vauuuuuuuuu kako vuče koji šus, ja imam kojih 110kila težine ali kad mu date gas i kad krene hoče da vas izbaciti iz sica kako vas pogurne unazad Kymco plus od mene.
drugo ima linearno kretanje kad mu date gas nema rupa i rupica još jedan plus.
nema cvrčaka kod plastike još jedan plus.
sad idemo na sic - doslovno nema turing sic več sic za krača putovanja, kako to pa lijepo pretvrd za moju guzicu koja je navikla na turing sic.
drugo sic ima neki ludi pad od vrha prema zadnjem dijelu sica te vam guzica upadne u tu rupu i tu se lijepo ugnijezdi to je pohvalno ujedno materijal je hrapav tako da nema klizanja guzice u sicu, ali ima još jedna stvar kod sica a to je da je preširok barem za mene i mojih 172cm
kod sica imamo - nije turing sic(pretvrd) je minus, kosina sica plus, materijal sica plus, preširok sic za niže osobe minus. dakle tu nema ocjene
vožnja e tu če biti svega i svačega - dužina skutera u usporedbi sa x9 je krači i odmah se to osjeti.kad krečete noga zapinje o duplu podnicu kopija yamahe ali loše odrađena, zašto loše pa upravo stoga jer osobe višlje od 170cm nači če se u problemima krači je međuosovinski razmak. ja sam svaki put kad sam kretao lupao stopalom o gornju podnicu jer je podnica podijeljena. idemo dalje sama vožnja motor lijepo vuče do 6000 rpm i tu stane doslovno stane kako to neznam ali držite gas na određenom nivou i on ga prima do 6000 rpm tu kao da posustane na par sekundi pa opet krene dalje navedena rupa je evidentirana kod više skutera tako da to nije mana ovog komada več izgleda kod svih koji su došli u europu.nakon te rupe koju sam testirao u više navrata skuter vuče kao sumanut.
kako tu rupu preskočiti ili držanjem gasa i čekati da rpm krene dalje ili laganim oduzimanjem gasa i opet dodavanjem gasa, činimi se da je tu Kymco napravio nešto da zadovolji euro normu i da dobije homologaciju.
u vožnji netko kaže super vjetrozaštita ima bolju od mnogih modela ali to baš i nije tako. premala šajba tj. preniska barem po meni, meni je vjetar lupao u prsa i htio mi skinuti kacigu Nolan Air bez prozirnog vizira več samo vizir za sunce.dakle za taj skuter preporučam full kacigu.
i da gore nisam naveo jednu stvar kad stojite na mjestu stopala nisu u kompletnom dodiru sa podlogom več samo sa prstima, to je drukčije kod višljih osoba.
dakle moja poslijedna riječ o ovom skuteru je super mašina dosta snage koja može da zamijeni i jači skuter ali nije za dulja putovanja.
koji skuter bi mogao zamijeniti pa sve verzije piaggio 200/250/300ccm modeli beverlija/nexusa/runnera/x7.
pošto vozim x9 250ev- karburator verziju ovo bi bila lijepa nadogradnja ali samo lijepa jer ja svog black box-a nebih zamijenio za navedenu mašinu možda jer je praktičan ili čak jer sam se navikao na njega i na njegove mane ili možda i stoga jer sam prije x9 imao loša iskustva sa jednim modelom skutera navedene firme koja me koštala puno živaca.
digresija tko ga kupuje kao zamjenu za slabiji skuter neka prvo traži probnu vožnju i tek onda neka odluči.
Pozdrav od mene.