Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

luna_50_vision_parkingPrije tjedan dana odlucio sam Pustovovine Ludog Djeda odraditi na Luni, što ćete uskoro moći čitati u Moto klubu broj 12. Riječ je o Luni 50 Vision, 2T, ponuđenoj za keš po cijeni od 7.499 kunića ...

Oteo sam na tri dana mali, ljepuškasti plavi strojček našem Eladiju i drugogo jutra krenuo po Zagrebu pa potom do Sesveta, preko Laza do Marije Bistrice. Potom sam vozio do Gupčeva spomenika i Gornje Stubice pa preko Donje i Stubaka, starom cestom oko zapadnih obronaka Medvednice do Podsuseda i Zagreba. Sljedeća dva dana Lunu sam vozio po Zagrebu, prošavši ukupno gotovo 200 km s jednim spremnikom benzina od cca 35 kn.

 

  Luna je dopadljivo prdekalo i djeluje pouzdano. U trenutku preuzimanja bila je prošla oko 300 km. Shodno skromnoj snazi odblokana potegne malo preko 60/h. Ubrzanja su u skladu s općim osobinama stroja. Nije penjačica pa je na uzbrdicama dosta inertna, ali ideee. U trenutku preuzimanja gorila je lampica rezerve ulja. Dopunio sam spremnik do grla, ali se nije gasila. U kontaktu sa zastupnikom rečeno mi je neka samo vozim da nije problem u mješalici nego u pokazivaču, što će se otkloniti na prvom redovnom servisu. Kočnice su osrednje. Vole zacviliti, kao da je netko prignječio vreću punu miševa, ali i nakon intenzivnijeg rada ne iskazuju zamor. Čak ih se da i dozirati. No, pri jačem kočenju dolazi do bučnog pucketanja plastike na upravljaču.što iritira. Plastika je dosta nekvalitetna, zvuk motora brundav, ali pravilan. Sve skupa ipak djeluje pouzdano i ok, nakon navikavanja na funkcionalne zvukove... Možda bi drugi auspuh dao i malčice bolje vozne osobine. Inače, za kineza, auspuh je lijep... Prostora nema previše, a sjedalo je volkswagenovski tvrdo, ali dovoljno prostrano i za veću osobu. Pod njim ima mjesta taman za kacigu. Dvije osobe stanu na nju samo za silu, na kraćim relacijama.
Simpatično je što uz doista suzdržanu cijenu Lune dobiva i elektronički limitator na gumb, smješten u podnici... Za tu cijenu od okruglo soma eura, teško je dobiti bolje 2T vozilo. Daljnjom uporabom testiranog primjerka saznat će se kako podnosi entrpiju, odnosno zub vremena. Pretpostavljam da neće biti problema, štoviše, motor bi mogao biti dugovječan, a i ostalo pije vodu. Luna je idealna za nezahtjevnije korisnike, koji ju ne kane tunirat i s njom ludovat već razumno koristiti u svakodnevnici prvenstveno za gradsku vožnju u kojoj je izuzetno podatna i spretna, već i zbog dimenzija, a i sve ostalo je ok, kao i za povremene, manje, nepretenciozne izletiće od oko stotinjak km... Eto, meni je bilo čisto ugodno i zabavno... što želim i svom drugim budućim korisnicima.

filiplatinovicz

 

Više na našem forumu

 

 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

HANDLEBARS.jpg