Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

 

geopolis bok

      Ovoga puta smo dobili novi model iz Peugeota , GEOPOLIS 250. Već smo pisali o njemu tako da je ovo odlična prilika da neke stvari i utvrdimo .

 

geopolis iza

 

   Uistinu je direktan konkurent Piaggio Beverlyu u klasi i to uopće ne pokušava sakriti.  Geopolis naravno ima svoj identitet s posebnim naglaskom na eleganciju . Iako prednji sklop svijetla vuče direktno s 407ice , ali pogled na cijeloga ipak ukazuje na nevjerovatnu sličnost sa očitim konkurentom. Čini se ipak da je peugeot sa ovime modelom odlično pogodio dizajn , meni se jako sviđa. 

 

geopolis nissin

 

Kotači 16" i kočnice NISSIN

    Geopolis je opremljen sa velikim kotačima od 16 inča , od napred i od iza ( za usporedbu s  14 i 13 inčnim kotačima na Peugeotu Satelis) . Radi se o jako komfornom skuteru i vrlo stabilnom (pogotovo stabilniji od skutera s manjim kotačima) . Pri maximalnim brzinama , a ovaj skuter sam uspio potjerati do 135 km/h , pokazuje malo ipak osjetljivosti na bočni vjetar . Kočnice se definitivno vrhunske, za koje se pobrinuo renomirani japanski proizvođač NISSIN, odlično se doziraju i da ne pametujem, jednostavno odlično koče. A primjetite i detalje kao što su opletena kočiona crijeva. Ovoga puta Peugeot ništa ne prepušta slučaju.  
 
geopolis_motor
 

Peugeot i Piaggio motori

    250 ccm skuter je opremljen s Piaggiovim motorom dobro poznatim kao Quasar . Dakle tu se je Peugeot odlučio na provjereni izbor.

Piaggiov motor se pokazao kao jako dobar, i u gradu i na brzim dionicama.  Već sam napomenuo da sam po satu postigao s njime brzinu od 135 km/h što je odlično.  
 
 
 
Dobro osmišljena oprema
 
 
    Geopolisova oprema je očito dobro prostudirana. Posebno dobro kad se uzme da je to skuter s velikim kotačima. Uzmite za primjer prostor ispod sjedala u koji stanu dvije kacige (integralna i jet po specifikacijama, ali ja sam uspio smjestiti samo dvije jet,  integralnu nisam uspio , što je respektabilan volumen za ovaj tip vozila, pogotovo kad se zna da veliki kotači smanjuju mogučnost za velikim prostorim ispod sjedala. Tu je i mogućnost stavljanja na platformu "među noge" vozača (na podnicu) recimo torbu ili šoping vrečicu, jer je predviđena kao nosiva platorma s kukicom  koja drži sve na mjestu. Kukica se pokazala odličnom jer ima mogučnost zatvaranja na feder te nema šanse da se vrećica ili šta ste već zakačili , da se otpusti. Tu je i mali prednji pretinac koji je dosta malog volumena , ali ima 12 voltnu utičnicu.  
Tu je još i već viđeni na Satelisu Boa lock , koji omogućava vezanje skutera za fixnu točku bez da se ruke prljaju o felgu ili slično. Sama kontrolna ploča ili vam ga popularno "urice" ima dosta informacija i izgleda jako elegantno .

 

 

 

geopolis urice

 

 

geopolis ispod sica

 

 

Mane

    Skuter je pokazao i jednu manu, vrlo nezgodnu, ali sigurno riješivu. Naime iako se čini da Geopolis ima veliki vjetrobran, isti je vrlo čudno podešen te kompletno strujanje zraka usmjerava ravno u lice (visok sam standardnih 186cm ) što smeta i tjera vas da spuštate vizir na kacigi pa i pri 40 km/h , ali i stvara buku oko kacige. Taj problemčić se sigurno može riješiti zamjenom ili preradom vizira na skuteru, ali činilo mi se bitnim da napomenem.

 

Prednosti 

    Vrhunska kvaliteta izrade i odlična završna obrada uz odlične vozne karakteristike. Jednostavno rečeno dobro zaokružen proizvod. 

 

geopolis i ja
 
Zahvaljujem se tvrtci FORTICAR što nam je ustupila skuter na test. 
 
Više na našem FORUM u. 

 

 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

HANDLEBARS.jpg